Politika privatnosti

 Početna / Politika privatnosti

Izjava o privatnosti korisnika

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi lični podaci koriste na Internetu. Ličnii podaci, kako su definisani Zakona o zaštiti ličnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identifikovao pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše ličnee podatke na našom web sajtu. Naša Izjava o privatnosti se odnosi na naše bivše, sadašnje i buduće korisnike naših usluga kao i posjetioce. Posjetom našim stranicama i komunicirajući s nama pristajete na procesiranje i prenos svojih podataka kako je to opisano u ovoj Izjavi o privatnosti.

BitLab d.o.o. se obavezuje:

Da neće prodavati, distribuirati ili na neki drugi način otkrivati informacije o korisnicima osim na Zahtjev od strane zakona, u slučaju javne sigurnosti ili po Sudskom nalogu.
Da će pružati zaštitu ličnim podacima korisnika, na način da prikuplja samo neophodne, osnovne podatke, a koji su nužni za ispunjenje naših obveza.
Da će informisati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovno davati korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime i/ili adresa e-pošte ukloni s liste koje se koriste za marketinške kampanje.
Da će podatke o korisnicima strogo čuvati i biti dostupni su samo Bitlab radnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Koje lične podatke prikupljamo od posjetioca našeg web sajta ili aplikacije?

Kada naručite ili se registrujete na našem sajtu, biće vam zatraženo da unesete ime i prezime, adresu e-pošte, poštansku adresu, grad, državu, telefonski broj, JIB, PIB broj. Sistem će sam evidentirati vašu trenutnu IP adresu.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe usluga, prijave na newsleter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristite moje podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsleter, popune anketa, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresovani,
za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci,
za registraciju i administraciju domena,
za bržu obradu financijskih transakcija, izdavanje ponuda i računa
za slanje elektronske pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Koliko dugo čuvate moje osobne podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletera, popune anketa, pregleda stranica čuvamo pet (5) godina.

Kako štitite podatke?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malwere scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši lični podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sistemima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve povjerljive informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših ličnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koliko dugo čuvate moje hosting podatke, baze podataka i e-poruke?

Sve vaše hosting podatke, baze podataka i e-poruke poruke po isteku usluge čuvamo najduže devedeset i pet (95) dana od datuma isteka hosting usluge. Po isteku podaci se automatski brišu trajno bez mogućnosti povrata.

Da li mogu zatražiti trajno brisanje mojih podataka?

Da, korisnik u bilo koje vrijeme može zatražiti trajno brisanje hosting podataka, baze podataka i e-poruka sa servera. Ako ne želite primati bilo kakvu komunikaciju od strane BitLab-a, možete od iste odustati (“opt-out”) u bilo koje vrijeme tako da nas kontaktirate i zatražite brisanje podataka. Nakon odjave BitLab će uložiti značajan trud kako bi uklonio lične informacije, mežutim, molimo da shvatite da će neke informacije ostati trajno sačuvane u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Da li prikupljate podatke djece ispod 13 godina?

Ne. U skladu s pozitivnim zakonskim normama, BitLab ne skuplja svjesno podatke o djeci ispod 13 godina starosti.

Šta su kolačić?

Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računara putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sistemu stranice ili pružaocu usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, takođe, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, takođe, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Koristimo li "kolačiće"?

Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Mi koristimo kolačiće za:

pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Možete odabrati da vas vaše računar upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Google Chrom-a). Svaki preglednik se razlikuje, pa pogledajte u izborniku "Pomoć" vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

ako onemogućite kolačiće, neke funkcije će bit onemogućene. To će isključiti neke od funkcija koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica efikasnije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima jedan vanjski servis koji korisniku sprema limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo: Mjerenje posjećenosti BitLab koristi servis za mjerenje posjećenosti, Google Analitics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete to učiniti na sljedećem linku: Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Kako ispraviti nepravilnosti?

Potem e-pošte nam možete u bilo kojem trenutku dostaviti izmjenjene lične informacije.

Direktni kontakt

BitLab vas može direktno kontaktirati putem e-pošte ili druge informacije koju ste predali pri registraciji kako bi potvrdili navedene informacije. BitLab će vas takođe kontaktirati kada ćete od nas zahtijevati da odgovorimo na vaša pitanja, kako bi isporučili zakupljenu uslugu, kako bi mogli upravljati svojim korisničkim nalogom i kako bi vas informisali o važnim obaviještenjima koje se odnose na zakupljene usluge.

Izmjene Izjave o privatnosti korisnika

BitLab zadržava pravo da izmjeni, nadogradi ili suspenduje ovu politiku privatnosti u bilo kojem trenutku prema vlastitom nahođenju. Sve promjene po pitanju politike privatnosti će biti objavljene na ovoj web stranici.

Kontakt za dodatna pitanja

Ako postoje bilo kakva pitanja ili komentara u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti.

O Nama

Podrška

Copyright © 2021 | bitlab.rs. Sva prava su zadržana.