Политика приватности

 Почетна / Политика приватности

Изјава о приватности корисника

Ова правила о приватности састављена су како би служила онима који су забринути како се њихови лични подаци користе на Интернету. Личнии подаци, како су дефинисани Закона о заштити личних података, су подаци који се могу користити самостално или с другим подацима за идентификацију, контакт или проналажење особе, или како би се идентификовао појединца. Молимо вас да пажљиво прочитате наша правила о приватности како бисте јасно разумјели како ћемо прикупљати, користити, штитити или на други начин обрађивати ваше личнее податке на нашом веб сајту. Наша Изјава о приватности се односи на наше бивше, садашње и будуће кориснике наших услуга као и посјетиоце. Посјетом нашим страницама и комуницирајући с нама пристајете на процесирање и пренос својих података како је то описано у овој Изјави о приватности.

БитЛаб д.о.о. се обавезује:

Да неће продавати, дистрибуирати или на неки други начин откривати информације о корисницима осим на Захтјев од стране закона, у случају јавне сигурности или по Судском налогу.
Да ће пружати заштиту личним подацима корисника, на начин да прикупља само неопходне, основне податке, а који су нужни за испуњење наших обвеза.
Да ће информисати купце о начину кориштења прикупљених података и редовно давати корисницима могућност избора о употреби њихових података, укључујући могућност одлуке желе ли или не да се њихово име и/или адреса е-поште уклони с листе које се користе за маркетиншке кампање.
Да ће податке о корисницима строго чувати и бити доступни су само Битлаб радницима којима су ти подаци нужни за обављање посла.

Које личне податке прикупљамо од посјетиоца нашeг веб сајта или апликације?

Када наручите или се региструјете на нашем сајту, биће вам затражено да унесете име и презиме, адресу е-поште, поштанску адресу, град, државу, телефонски број, ЈИБ, ПИБ број. Систем ће сам евидентирати вашу тренутну IP адресу.

Када прикупљамо податке?

Прикупљамо податке приликом регистрације, наруџбе услуга, пријаве на newsleter, испуњавања обрасца или уноса података на нашим страницама.

Како користите моје податке?

Ваше податке које прикупљамо приликом регистрације, наруџбе, пријаве на newsleter, попуне анкета, прегледа страница користимо у слиједеће сврхе:

за персонализацију корисничког искуства, те како би омогућили доставити садржај и понуде за које сте заинтересовани,
за унапрјеђење наших страница како би вам боље служиле,
како бисте нам омогућили да вам пружимо бољу услугу приликом одговора на питања корисничкој подршци,
за регистрацију и администрацију домена,
за бржу обраду финанцијских трансакција, издавање понуда и рачуна
за слање електронске поште у вези ваше наруџбе или других производа и услуга.

Колико дуго чувате моје особне податке?

Ваше податке које прикупљамо приликом регистрације, наруџбе, пријаве на newsletera, попуне анкета, прегледа страница чувамо пет (5) година.

Како штитите податке?

Наше веб странице су редовно надзиране како би избјегли сигурносне пропусте и познате рањивости сустава како би вас посјет био што сигурнији.

Редовно користимо malwere scanning и сукладни смо с PCI-DSS стандардом.

Ваши лични подаци чувају се иза осигуране мреже те су искључиво доступни само ограниченом броју особа које имају посебна права приступа таквим системима, те су дужни чувати информације тајнима. Осим тога, све повјерљиве информације које нам достављате су шифриране помоћу Transport Layer Security (TLS) технологије.

Проводимо низ сигурносних мјера када корисник поднесе налог, подноси или приступа својим подацима ради одржавања сигурности ваших личних података. Све трансакције обрађују се кроз издвојени сигурни сервис и нису похрањене или обрађене на нашим серверима.

Колико дуго чувате моје хостинг податке, базе података и е-поруке?

Све ваше хостинг податке, базе података и е-поруке поруке по истеку услуге чувамо најдуже деведесет и пет (95) дана од датума истека хостинг услуге. По истеку подаци се аутоматски бришу трајно без могућности поврата.

Да ли могу затражити трајно брисање мојих података?

Да, корисник у било које вријеме може затражити трајно брисање хостинг података, базе података и е-порука са сервера. Ако не желите примати било какву комуникацију од стране БитЛаб-а, можете од исте одустати (“opt-out”) у било које вријеме тако да нас контактирате и затражите брисање података. Након одјаве БитЛаб ће уложити значајан труд како би уклонио личне информације, межутим, молимо да схватите да ће неке информације остати трајно сачуване у складу с позитивним законским прописима.

Да ли прикупљате податке дјеце испод 13 година?

Не. У складу с позитивним законским нормама, БитЛаб не скупља свјесно податке о дјеци испод 13 година старости.

Шта су колачић?

Колачићи су мале датотеке које страница или његов даватељ услуга преноси на тврди диск вашег рачунара путем веб прегледника (уколико му допустите), а који омогућује систему странице или пружаоцу услуга препознавање вашег ​​прегледника, те задрже и запамте одређене информације. На примјер, ми користимо колачиће како би нам помогли спремити и обрадити производе у вашој кошарици. Они се, такође, користе како би нам помогли у разумијевању ваших поставки темељених на претходној или тренутној активности на страници, што нам омогућава пружање вама бољих услуга. Колачиће, такође, користимо за помоћ при прикупљању свеобухватних података о промету на страници и интеракцији, а све како бисмо могли понудити боље корисничко искуство и алате у будућности.

Користимо ли "колачиће"?

Да, с примарним циљем како би наше веб странице вам омогућиле боље корисничко искуство.

Ми користимо колачиће за:

помоћ при похрани и обради производа у кошарици,
разумијевање и спремање корисникових поставки у сврху будућих посјета,
прикупљање свеобухватних података о промету и интеракцијама на страници како би понудили боље корисничко искуство и алате у будућности.

Можете одабрати да вас ваше рачунар упозори сваки пут када је колачић послан или можете изабрати да искључите све колачиће. Можете то учинити кроз поставке веб прегледника (попут Google Chrom-a). Сваки прегледник се разликује, па погледајте у изборнику "Помоћ" вашег прегледника како би научили исправан начин измјене ваших колачића.

Ако корисник онемогући колачиће у свом прегледнику:

ако онемогућите колачиће, неке функције ће бит онемогућене. То ће искључити неке од функција које чине ваше корисничко искуство на нашим страница ефикасније и неке од наших услуга неће радити исправно.

Да ли на веб страници има колачића треће стране?

Има један вањски сервис који кориснику спрема лимитиране колачиће. Ови колачићи нису постављени од стране ове веб странице, али неки служе за нормално функционирање одређених могућности које корисницима олакшавају приступ садржају. Тренутно омогућујемо: Мјерење посјећености БитЛаб користи сервис за мјерење посјећености, Google Analitics. Ако желите онемогућити да вам наведени сервис спрема колачиће, можете то учинити на сљедећем линку: Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Како исправити неправилности?

Потем е-поште нам можете у било којем тренутку доставити измјењене личне информације.

Директни контакт

БитЛаб вас може директно контактирати путем е-поште или друге информације коју сте предали при регистрацији како би потврдили наведене информације. БитЛаб ће вас такође контактирати када ћете од нас захтијевати да одговоримо на ваша питања, како би испоручили закупљену услугу, како би могли управљати својим корисничким налогом и како би вас информисали о важним обавијештењима које се односе на закупљене услуге.

Измјене Изјаве о приватности корисника

БитЛаб задржава право да измјени, надогради или суспендује ову политику приватности у било којем тренутку према властитом нахођењу. Све промјене по питању политике приватности ће бити објављене на овој веб страници.

Контакт за додатна питања

Ако постоје било каква питања или коментара у вези ове изјаве о приватности можете нам се обратити.

Copyright © 2021 | bitlab.rs. Сва права су задржана.